Kasvokkain -näyttely Sotkamon Missio Galleriassa

16.5.2023

Ammattiosaston hallitus ja Sotkamon kunta ylpeänä yhteistuumin esittävät: Kasvokkain -näyttely on kesän päänäyttely Sotkamossa Missio Galleriassa. 

Kasvokkain – tarinoita ihmisen ja työn arvosta on taiteilija Meeri Koutaniemen sekä Tehy ry:n yhteinen puheenvuoro hoitotyön ja varhaiskasvatuksen tekijöiden arvostuksen puolesta. Näyttely esittelee alan työntekijöiden omakohtaisia kokemuksia ammattinsa merkityksellisyydestä itselle ja yhteiskunnalle. Se antaa mahdollisuuden kohdata kasvokkain mahdollisimman monta aitoa henkilötarinaa.

Meeri Koutaniemi on kansainvälisesti palkittu valokuvaaja ja dokumentaristi. Hänet tunnetaan etenkin ihmisoikeuksia ja identiteettiä käsittelevistä kuvareportaaseista ja henkilökuvista. Hän on opiskellut kuvajournalismia Tampereen yliopistossa ja työskennellyt kuvajournalistina yli 60 maassa. 

Näyttelyn puuhaaminen Kainuuseen alkoi jo syksyllä 2021, kun silloinen puheenjohtaja Susanna Kinnula kyseli tiloja Kainuusta ja varaili näyttelyä, joka osoittautui hyvin suosituksi - näyttelyä on kolme samanlaista settiä valtakunnallisesti Tehyltä varattavissa. Kainuussa puolestaan törmäsimme pariinkin seinään, kun tilaa näyttelylle ei tuntunut löytävän - kunnes Susanna otti yhteyttä Sotkamon kulttuurituottaja Marko Karvoseen, joka innostui asiasta heti ja lupasi tilan Sotkamosta. Ensimmäinen realistinen ja kiva ajankohta varaukselle saatiin soviteltua kesälle 2023, vaikka tuossa kohtaa oli jo tiedossa, että Sotkamon Aatos menee kesäksi remonttiin. Pala kerrallaan, asiat ovat loksahdelleet paikalleen ja näyttelylle löytyi oiva tila keskeltä kylää, torin laidalta Missio Galleriasta, jossa näyttely on avoinna yleisölle ajalla 25.5. – 28.7.2023 ti-pe klo 12–18 ja la-su klo 12–17. Näyttelyyn on vapaa pääsy! Teosten äärellä kohtaat kasvokkain heidät, jotka kulkevat rinnallasi kehdosta hautaan.